30-03-06

30-stappenplan naar meer geluk in de loopbaan (24)

    Stap 24 : Blijf je eigen helderheid voor ogen houden!

"Als je vandaag één ding in je leven zou kunnen veranderen, NU, wat zou je veranderen?"

Hoe gaat het met je? Begin je al resultaat te merken van al je inspanningen? De kracht van waar je in de afgelopen periode mee bezig bent geweest, ben jezelf. Jij hebt alles zelf in huis. Wellicht geloof je het niet, maar het is echt zo. Daarom is het proces van herontdekken en déblokkeren zo belangrijk.

Helaas leren we dit niet op school of op de universiteit. We doen veel dingen niet omdat we denken dat we het niet kunnen, mogen, willen of omdat we vinden dat de omstandigheden er niet naar zijn. We ondermijnen daarmee ons zelfvertrouwen. Herontdek jezelf, gebruik de kracht van je geest, van je verstand. We gebruiken er ongeveer 10% van. Kun je nagaan wat een kracht er in jou verborgen ligt.

We een aantal essentiële stappen doorgenomen die jou op weg helpen naar je doelen. Neem ze nog eens rustig door op deze blog. Dit zijn basisingrediënten waarmee je helderheid voor jezelf kan creëren. Ze helpen je om te zien en te voelen wat voor jou belangrijk is, wat voor jou de vorm is waarin jij je wilt manifesteren, je wilt uiten. Dat is jouw meest krachtige bron om successen te behalen. Ik hoop dat ik je duidelijk heb gemaakt dat je een heldere "opdracht" aan jezelf moet geven. Het werkt net als met mensen in je omgeving. Geef ze een heldere vraag en je krijgt een duidelijk antwoord terug. Stel ze een onheldere vraag en je oogst voornamelijk misverstanden.

Je hebt inmiddels ook door dat de verschillende thema’s die we in dit stappenplan aanraken niet echt in een sequentiële volgorde afgewerkt worden. Ze spelen gelijktijdig mee en beïnvloeden elkaar wederzijds. Je energieniveau zal bijdragen tot de focus. Je leervraag zal je helpen om de zaken scherper te krijgen edm. . Ik herneem hier graag enkele punten onder de vorm van een kort checklijstje :

1.       Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en neem je leervraag au serieux2.       Onderneem actie en start met de verbreding van je zelfkennis3.       Wees je bewust van je verlangen 4.       Stel doelen voor jezelf , maak een plan en betrek hier ook anderen in (helpend, steunend, …)5.       Betaal de prijs die er voor staat6.       Volhard7.       Geloof in jezelf en beloon jezelf wanneer het goed gaat

8.       Leer van je vergissingen en durf te herformuleren

9.     Houd je doelen levend en creëer een helder beeld van jouw toekomst.

 

De commentaren zijn gesloten.