07-04-06

Wat 3-jarigen ons kunnen leren ? (4)

    Geduldig verwachten.

Herinner je je nog de weken voor sinterklaas ? Je schrijft een brief waarin je je grote en kleine wensen neerpent en laat deze wensen vervolgens los. Kinderen verwachten geduldig. Wat ze verwachten zal wel komen en ze hebben er een vertrouwen in dat de sint wel zal brengen wat ze gevraagd hebben.

Je kunt het een beetje vergelijken met de tuinman die geduldig wacht tot de zaden beginnen kiemen. Hij geeft hen water en wacht. En op een bepaalde dag begin je de jonge plant te merken. Met zorg en aandacht ontwikkelt de kiem zich tot een boom. Nog wat later kun je er eventueel fruit van oogsten. De seizoenen introduceren ook een cyclus in de groei, gaande van het bloeien, groeien, oogsten en vallen van de bladeren. Steeds is er het geloof dat de boom opnieuw haar fruit zal dragen.

Hoe zit het met jou verwachtingsvolle geduld ? Het effect van dit verwachtingsvolle geduld doen we vaak teniet door ons constant af te vragen waar de resultaten blijven. Net zoals de zaadjes hebben ook onze ideeën tijd nodig om wortel te schieten en te groeien. Je dient er echter wel een blijvende focus en aandacht naar toe laten gaan !

Verwacht dus resultaten, blijf geduldig aandacht besteden aan je ideeën, de uitwerking ervan en heb vertrouwen dat je uiteindelijk zult oogsten !

09:04 Gepost door In-Flow in Succesprincipes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.