11-04-06

Dromen Durven Doen

'Dromen, durven, doen', van Ben Tiggelaar staat sinds enkele weken in de boekentoptien in Nederland. Het is een echt "how-to-do" boek. Het is een praktisch boek over zelfsturing, dat goed in elkaar zit en allerlei gedragspsychologische inzichten vertaalt naar concrete tips en adviezen. De ondertitel 'Het managen van de lastigste persoon op aarde : jezelf' geeft al aan dat het bred toepasbaar is. Het gaat over gedragsverandering bij jezelf. En dat kan betrekking hebben op je loopbaan of functioneren in werksituaties, maar ook op je relaties of je gewicht. Het boek gaat niet over het aanleren van trukjes, maar wil je met succes nieuwe gewoontes aanleren.

Het boek is ook op luister cd en op dvd uitgebracht. De titel van deze uitgaven, nl. "je persoonlijke coach" zet je echter wat op het verkeerde been. Je krijgt er geen interactieve opdrachten. Het boek wordt min of meer voorgelezen en is op deze manier wat een teleurstelling.

Tiggelaars kapstok voor verandering -dromen, durven, doen - is van een heldere eenvoud. Ik beschouw het als een goede start voor iemand die nog niet zo vertrouwd is met zelfsturing. Indien je op zoek bent naar wat meer diepgang kies je beter een ander werk voor tijdens de paasvakantie !

08:49 Gepost door In-Flow | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.