18-04-06

Vragen rond het 30-stappenplan naar meer geluk(1)

Zit jij ook met een vraag rond het 30-stappenplan ?

Mail mij deze en enkele dagen later ontvang je het antwoord !

 

Een eerste vraag : Ik voel een enorme weerstand om voor mezelf een aantal doelstellingen te formuleren. Wat kan ik hieraan doen ?

 

Het is normaal dat een kanteling niet zomaar komt en het formuleren van doelstellingen volharding vraagt.  Er zijn zes zaken die je kan doen :
1. Visualisatie. Visualiseer je zo concreet mogelijk je alternatief. Dit kan je door hiervoor de tijd te nemen, jezelf aanwezig te stellen, je ganse lichaam te voelen en bewust te ademen. Dan visualiseer je je mogelijk toekomstige situatie. Schrijf dit zo gedetaileerd mogelijk uit ! Ik herinner mij niet al een uitgeschrven tekst van je te hebben ontvangen.
2. Wens. Breng jezelf in een leegte en stel jezelf de vraag : "Wat wil ik ?". Luister heel aandachtig naar het antwoord. Dit kan van alles zijn variërend van een concreet vergaderpunt tot een behouden reis ...
3. Tijdbeeld. Creëer voor jezelf een duideljk tijdbeeld, van begin tot einde, als twee grote stationsklokken. plaats dan de tijd van het huidige moment in je hart en adem het hele tijdbeeld: 'begintijd-wens-eindtijd' in je hart naar binnen met één simpele inademing. Hou dit vast en adem rustig uit.
4. Stimuleer je creativiteit. Lees over nieuwe onderwerpen, stap bewust een aantal keren per dag uit je routine, verzin drie oplossingen als je er maar één nodig hebt. Investering in je bredere creativiteit zal je ook nieuwe oplossingen brengen voor je specifieke problematiek.
5. Let in je contactnames op je ingevingen, blieps die zich voordoen. Deze bevatten wenken naar volgende stappen.
6. Intensifieer je contactnames met zielsverwanten, mensen met wie je iets kunt delen op spiritueel vlak. Zij zullen je bijkomende ideeën aanreiken.

09:48 Gepost door In-Flow | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.