17-06-06

Wat 3-jarigen ons kunnen leren ? (8)

   Gebruik je verbeelding !

Als kinderen spelen gebruiken ze voortdurend hun verbeelding. Had je zelf toen je klein was geen verbeeldde vriend of vriendin ? Waren de wolken geen grote draken of kon je het ene moment je juf en het andere moment doktertje spelen alsof je het écht was ?  Alles kon, en dit voornamelijk omdat we het geloofden dat het kon.

Ouder worden is voor velen onder ons een proces waarin we leren onze verbeelding opzij te schuiven. Dagdromen is slecht. En dus stoppen we ermee. maar tegelijk stoppen we ons geloof in een mogelijk andere toekomst ! Nochtans is men het erover eens dat alle grote uitvindingen en zakenideeën ooit gestart zijn in iemands verbeelding ! Bouw dus voor jezelf wat tijd in om je verbeelding te laten werken.

En heb je bovendien gehoord van de kracht van het 'doen alsof' ? Handelen alsof je reeds diegene bent die je zou willen zijn helpt je om je doel te bereiken. Belangrijk is natuurlijk dat je handelen ook in overeenstemming is met het geheel van je kwaliteiten (en deze kan je intussen met heel wat hulpmiddelen voor jezelf in kaart brengen).

Begin dus met opnieuw je verbeelding aan te scherpen, een beetje dagdromen, een beeld creëren van hoe je dingen in je leven verandert zou willen zien en voeg daar de geuren, geluiden en gevoelens aan toe. Creëer voor jezelf een beeld van wat je bereikt wil hebben. Verbeeld ook oplossingen voor problemen die je onderweg mogelijkerwijs tegenkomt en verbeeld je zelfs dat je ze reeds opgelost hebt ! Verbeelding is één van de krachtigste hulpmiddelen die we hebben om onze toekomst te realiseren.

11:15 Gepost door In-Flow in Succesprincipes | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Langer werken en loopbaanbegeleiding Beste Jan,

Bedankt voor jou reactie op mijn blog. Loopbaanbegeleiding kan inderdaad helpen bij de aanpak van de problematiek van de vergrijzing. Vandaar dat ik op jou aanbod in ga. Ik zal een link plaatsen naar jou blog.
Ik verwacht van jou het zelfde. Alvast Bedankt!

Vriendelijke groeten

Gepost door: Cédric Velghe | 17-06-06

Leren spellen Ik schaam mij dood. Ik ben enkele keren vergeten een w te plaatsen aan jou. Al het sms'en en msn'en zal hier wel voor iets tussen zitten.

Gepost door: Cédric Velghe | 17-06-06

De commentaren zijn gesloten.