04-07-06

David's Michelangelo

      Lieve mensen,

Het verhaal wil dat Michelangelo maanden aan een stuk zit te staren naar een klomp marmer. Hij zit er gewoon, roerloos, onverstoorbaar naar te kijken. Piero Soderini, zijn opdrachtgever op dat moment, weet eerst niet wat hij er moet van denken. Maar na enige tijd heeft hij er schoon genoeg van en vraagt hij Michelangelo waar die in vredesnaam mee bezig is. Michelangelo kijkt op en zegt : "Ik ben aan het werken". 3 jaar later voltooit hij één van zijn grootste meesterwerken : David.

Zelf zal ik even, tot eind juli, uit de ether gaan voor een kort zomerreces. Het is te zeggen : ik ga gewoon, roerloos en onverstoorbaar de worsteling aan met het witte papier en wat aquarelverf op de Griekse eilanden, mijmerend over wat ik jullie in het najaar allemaal op deze blog zal bieden. Diegenen die mijn aquarel-inspanningen willen zien, nodig ik hartelijk uit op een tentoonstelling bij mij thuis op 26 en 27 augustus, telkens van 10u tot 18 u. . Meer informatie vind je op www.art4life.be.

Voor het overige wens ik jullie allemaal een ontspannende en deugddoende vakantie toe. En wie weet, als het af en toe regent, vind je wel de weg naar deze blog terug om de verschillende stukjes, mijmeringen, oefeningetjes en het "30-stappenplan naar meer geluk in je loopbaan" even te herbekijken ....

 

(*) met dank aan creative communication voor de aanzet van dit stukje ...

08:27 Gepost door In-Flow | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.