17-09-06

Mijn loopbaancompetenties (1)

 Wat speelt een rol in loopbaansucces ?

'Niet het talent bepaalt wie je bent, maar de keuzes die je maakt !', citeerde één van mijn coachees onlangs. De uitspraak illustreert het huidige denken rond succes in de loopbaan. Het maakt inderdaad uit welke sturing je geeft aan je leven én dus ook aan je werk, ongeacht de mogelijkheden en de beperkingen waar je mee te maken hebt.

Marinka Kuijpers, een nederlandse onderzoekster, onderzocht dit denken in een breed onderzoek waarvan de resultaten zijn verschenen in het laatste nummer van het 'International Journal of Career Management'. Zij komt tot de conclusie dat er een vijf factoren van cruciaal belang zijn om vooruitgang te maken in je loopbaan.

De eerste heeft te maken met de frequentie én de manier waarop je nadenkt over je loopbaan. Het heeft te maken met hoe je stilstaat bij de vraag of je op je huidige werk op je plaats zit, gegeven je capaciteiten. De tweede competentie heeft te maken met de wijze waarop je nadenkt over je motieven. De derde factor houdt verband met de manier waarop je nagaat hoe je toekomstig werk er uit zal zien. Ten vierde  verschillen mensen nogal in hun loopbaansturing. De enen bepalen zelf hoe en wat belangrijk is om vooruit te komen in het werk (cursussen, ervaringen, overleg met experten, ...), de anderen vinden dit nogal onbelangrijk. Hoe je invloed uitoefent op je eigen leerproces is nochtans zeer cruciaal. De laatste factor houdt verband met de wijze waarop je jezelf profileert en aan netwerking doet. 

In het volgende stukje kun je via een klein vragenlijstje een eigen analyse maken van de sterkte van je eigen loopbaancompetenties ! Tot dan.

18:11 Gepost door In-Flow in Loopbaancompetenties | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.