12-10-07

Liever ander werk ?

Onlangs verscheen in De Volkskrant (15 juni 2007) in Nederland het resultaat van een onderzoek waaruit bleek dat driekwart van ons liever ander werk wil doen. Dit heeft heel veel te maken met het feit dat we niet durven onze droom realiseren. 'Dromen zijn bedrog', zo luidt het. Wij hebben in België geen equivalent van 'the American Dream'.

Een droom herbergt die wensen die we graag zouden realiseren. Het gebrek aan realisme weerhoudt ons vaak om deze na te jagen. Maar geen enkele droom is realistisch in het begin. Logisch ook. Een droom gaat over wat je nog moet realiseren. Daarvoor heb je misschien nog wel en lange weg te gaan. Als je je droom volgt, wordt deze gaandeweg vaak realistischer. Een droom kun je in de uitwerking ervan vergelijken met het beeld dat langzaam vorm krijgt uit een klop boetseerklei en waar je open dient te staan om te kneden in de vorm.

Veel mensen kiezen te rationeel voor opleiding en beroep. Je komt dan terecht in banen die je aankunt, maar waar ze niet kunnen zijn wie ze zijn. Als je je in deze situatie bevindt kan het zinvol zijn om je droom de kans te geven  geformuleerd te worden ....

09:05 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.