14-10-07

Versla het 'Toeval' !

Loopbaan- en carrièreplanningen worden vaak verstoord door de realiteit. Zelfs onze meest simpele plannen kunnen door onvoorspelbare gebeurtenissen volledig anders uitpakken. Het leven hangt aan elkaar door toevalligheden.

Katleen Mitchell (2005) gebruikt het begrip 'happenstance' om er het vermogen mee aan te duiden waarmee we het toeval ten volle kunnen ervaren en benutten. Het toeval laat zich niet temmen door het stellen van doelen en het plannen van de weg er naar toe.  Het toeval verslaat u alleen door het met gebruikmaking van zijn eigen gewicht ten val te brengen. Het is als met verdwalen tijdens een boswandeling. Verdwalen kan alleen maar als je gepland hebt om op een bepaalde plek te komen. je bent zo druk met het vinden van de weg die je plande, dat je geen oog meer hebt voor de schoonheid die de toevallige situatie je biedt.

Wat als u zou genieten van wat het bos u biedt op de plek waar u zich bevindt ? U ziet misschien wel veel mooiere plekjes dan anders. kijk eens om u heen en vraag u af welke elementen uit uw droom u al ziet.

10:31 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.