23-11-07

Welk werk kan ik aan (3) ?

time horizon  Een belangrijke eigenschap van werk is de "Draagwijdte" of "impact" die je hebt.

Heel veel werk heeft een karakter van concrete taken waar je het resultaat onmiddellijk van ziet. Het werk wordt op een routineuze manier uitgevoerd. Wijzigingen gebeuren op basis van instructie door een baas. De impact die je hebt is 'vrij gering'. Dit soort werk maakt het mogelijk dat je je reactief/uitvoerend kunt opstellen. De eindverantwoordelijkheid voor het werk ligt bij de baas (en daar moet je je dan ook mee kunnen verzoenen).

De impact die je hebt neemt doorgaans toe wanneer je vrijheid om zelf prioriteiten te bepalen toeneemt. Heel vaak ga je de impact ervan niet onmiddellijk, maar op een tijdshorizont van enkele dagen tot weken zien. Deze grotere impact brengt ook een hogere verantwoordelijkheid met zich mee. Je kunt aansprakelijk gesteld worden voor je fouten. Je fouten kunnen doorgaans hersteld worden via het herwerken op je afdeling/dienst zelf.

Je impact wordt nog groter als je een eindverantwoordelijkheid krijgt voor budgetten. Vaak moet je dan ook en hoop beslissingen nemen rond de effectieve aanwending van de budgetten. Als je hier een 'misser' hebt, dan wordt het doorgaans breder in de organisatie gevoeld. Anderen moeten dan misschien deel van hun budget afstaan of je dient zelf op zoek te gaan naar substituutbudgetten. Budgetverantwoordelijkheid krijg je ook meestal als je vanuit verschillende invalshoeken tegelijk kunt redeneren (dus niet enkel vanuit je eigen deskundigheidsachtergrond). Het is dus belangrijk dat je je daarbij goed voelt.

Nog een grotere impact krijg je wanneer je verantwoordelijk wordt over een geheel van systemen en processen. Je structureert het werk over verschillende afdelingen heen (bv. de samenwerking tussen marketing, sales, produktievoorbereiding, produktie, levering, ...). Hierlangs heb je niet enkel een impact op verschillende budgetten, maar ook onderscheiden groepen in de organisatie. Het willen hebben van een dergelijke impact veronderstelt dat je in staat bent om te onderhandelen en vaak tegengestelde meningen op elkaar kunt afstemmen.

Welk soort impact heb je nu ? Welk soort impact zou je willen ?

15:29 Gepost door In-Flow in Loopbaancompetenties | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.