29-11-07

Word wie je écht wil zijn.

Recent verscheen bij de Standaard Uitgeverij het boek "Word wie je écht wil zijn" van Chantal Smedts en Anneliese Monden. In het boek doorlopen de auteurs een aantal essentiële vragen zodat je via de juiste inzichten en keuzes kan worden wie je écht wil zijn. De vragen zijn geordend in drie hoofdstukken, nl. "Ik", "Ik en de ander" en "Ik en de wereld rondom mij".

Het boek is opgedragen aan allen die de moed hebben hun vooroordelen opzij te zetten en geschreven vanuit de overtuiging dat elke persoon een gelijke kans in het leven krijgt. De kans bestaat erin niet om gelijk te worden, maar om verschillend te worden. Om te worden wie hij 'écht' is.

Een kleine greep uit de essentiële vragen :

- Neem jij 100 % verantwoordelijkheid voor je eigen leven ?

- Wat leer je door even achterom te kijken ? Dit is misschien het moment om voor de spiegel te staan, om meedogenloos te kijken naar wie je bent en welke talenten je hebt gekregen voor je bestaan en je gedrag. Je zult ongetwijfeld zwakke punten hebben, misschien verouderingsverschijnselen en slijtageplekken. Kijk nog een keer, kijk naar je mogelijkheden.

- Besef jij wat écht belangrijk is voor jou ? De kunst tot vereenvoudiging betekent al het nodige overboord gooien zodanig dat het nodige zijn zegje kan hebben.

- Leg jij passie in wat je doet ? Niemand heeft ooit piano leren spelen door er een boek over te lezen.

En zo gaat het verder in het boek. De éne na de andere relevante vraag wordt aangesneden en van een aantal oplossingsrichtingen voorzien. Groei jij door de ander ? Stel je je open ? Laat je toe dat anderen je dromen beïnvloeden ? Zeg je soms nee ? Kun je je vooroordelen opzij zetten ?

Je voelt het, beste lezer, het is een boek dat mij aanspreekt. Het baadt volledig in de gedachte dat je jezelf mag zijn om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw manier en in jou tempo !

21:01 Gepost door In-Flow in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.