07-12-07

De drie kenmerken van een ellendige job ...(1)

handing-over-managerial-work  Statistieken wijzen uit dat 77 % van de medewerkers vinden dat ze in een ellendige job zitten. Dit is niet noodzakelijk een oninteressante job. Interessant is echter wel te weten wat een job ellendig maakt en wat je eraan kunt doen ...

Een eerste kenmerk van een ellendige job is anonimiteit. Dit is het gevoel dat je krijgt wanneer je je realiseert dat je manager weinig interesse in je heeft als persoon, in je (ruimere) ideeën en interesses.

Een tweede kenmerk is irrelevantie. Dit is het gevoel dat je overkomt wanneer je door hebt dat je geen verschil kan uitmaken. Iedereen wil ergens wel een verschil uitmaken, of het nu naar een klant, een collega, een chef of nog andere personen zijn.

Het derde kenmerkt is onmeetbaarheid. Dit gaat terug op de onmogelijkheid die velen voelen rond het feit dat ze hun bijdrage aan het succes niet kunnen hard maken. Ze steunen meestal op 'subjectieve en gefragmenteerde' reacties van chefs of managers. Maar eigenlijk geeft dit niet altijd voldoening.

Zit jij ook in een ellendige job ? Wat maakt voor jou de ellende uit ? Maar laat ons vooral weten hoe jij er voor jezelf mee omgaat? Welke oplossingen heb je voor jezelf bedacht ? Laat het mij weten ...

In een volgende bijdrage staan we stil bij enkele oorzaken en oplossingsrichtingen ...

13:22 Gepost door In-Flow in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.