14-12-07

De drie kenmerken van een ellendige job (2)

handing-over-managerial-work Als je  job ellendig aanvoelt, dan hangt dit meestal samen met drie factoren, nl. gevoelens van anonimiteit , irrelevantie (di. geen bijdrage te leveren) en onmeetbaarheid (di. geen resultaten kunnen zien)(zie eerdere blogbijdrage). De oorzaak hiervan, maar ook de oplossing, ligt in handen van de directe leidinggevende. Heel veel studies wijzen uit dat de relatie met de directe leidinggevende dé belangrijkste determinant is van tevredenheid. Hoe komt het dan toch dat deze directe leidinggevenden niet meer aandacht besteden aan hun medewerkers ? Hoe komt het dat de begeleidingen waarin ze ondersteund worden in hun rol als leidinggevende niet meer effect hebben ?

Op deze vragen kunnen heel veel antwoorden gegeven worden. Belangrijk is echter te kijken naar wat je als medewerker zelf kunt doen ! Je kunt immers het initiatief zelf nemen om een 'ander' gesprek met je baas te voeren. Je kunt met hem/haar samenzitten en een aantal vragen stellen, bv. "Ik vind het belangrijk om te weten hoe je over mij denkt, wat mijn sterktes zijn en waar ik kan ontwikkelen", of "Kunnen we eens samenzitten en kijken hoe datgene wat ik doe en verschil uitmaakt voor iemand ?", of je kunt zelf interesse gaan tonen (niet op een manipulerende manier) in de persoon van je manager.  Je kunt ook zelf doelstellingen gaan voorstellen en de zinvolheid ervan afchecken, bv. "Ik zie dat dit en dit gebeurt en het lijkt mij zinvol om vanuit onze dienst dit te doen. Hoe zie jij dat ?", of "Ik heb het gevoel dat dit project daar niet goed gelopen is. Wat had ik beter kunnen doen ?".

Indien zo'n gesprek niet lukt, dan kun je je de vraag stellen of je wel nog voor zo'n baas wil werken. Het wordt dan misschien tijd om van 'baas' te veranderen.

10:27 Gepost door In-Flow in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.