09-01-08

Je aanpak tijdens het sollicitatiegesprek

stick-shift Er zijn een aantal vuistregels die je kunt volgen om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren.

1. Blijf je verwezenlijkingen voor ogen houden. Praat niet in termen van wat je allemaal gedaan hebt, maar wel in termen van de meerwaarde die je gerealiseerd hebt in je laatste job(s). Vaak zie ik ook dat solliciatiebrieven vaak nodeloze opsommingen bevatten van allerlei taken die een vorige functie inhield. Een toekomstige werkgever is echter veel meer geïnteresseerd in datgene waar je voor je vorige werkgever een verschil hebt uitgemaakt. In het Engels noemt men zo'n werkwijze een 'forward-looking' aanpak. Je gaat namelijk een beeld schetsen naar de toekomstige werkgever rond hetgeen hij/zij aan jou zal hebben.

2. Veronderstel niets. Stel vragen als er onduidelikheden zijn in de functieomschrijving, de rapporteringslijnen, de vrijheid in de invulling van je rol, de sterktes/zwaktes van de collega's (en waar je aanvullend bent), je specifieke verantwoordelijkheden. Ik heb vroeger (ooit ben ik in een vorig leven een tijd selectieverantwoordelijke geweest) gemerkt dat 80 % van de kandidaten weinig vragen durfden stellen en het sollicitatiegesprek verlieten met nog heel wat onduidelijkheden. Hierdoor maak je niet alleen een zwakke indruk (je komt namelijk minder geïnteresseerd over), maar je verifieerd vooral je beeld van de functie niet (en dit kan je later heel zuur opbreken !). het kan helpen om voor jezelf een checklijstje te maken van de punten die je écht te weten wil komen met de corresponderende vragen.

3. Omring jezelf met mensen die je kunnen ondersteunen en je voorzien van achtergrondinformatie rond (trends in) de sektor, stand-by kunnen zijn om je twijfels te beluisteren, als referentie kunnen optreden, een kritische noot plaatsen bij je cv (en tot een positieve herformulering kunnen komen van je ervaring). Door het praten over je cv met mensen die je vertrouwd maak je het jezelf gemakkelijk om ook vlotter bij een écht sollicitatiegesprek in dialoog te gaan.

4. Formuleer voor jezelf wat je écht wil. Sommmigen schrijven wat ze willen voor zichzelf uit. Anderen gebruiken hun 'coach' om hem/haar kritisch te laten reageren op hun droom. Dit alles draagt bij tot het realistischer formuleren van je ambitie en draagt allees maar bij tot de kwaliteit van je sollicitatiegesprek.

 Uiteraard is bovenstaand lijstje niet exhaustief. Reageer gerust met jou 'droomtip' om tot een succesvol sollicitatiegesprek te komen.

15:11 Gepost door In-Flow in Succesvol solliciteren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.