29-01-08

Drie essentiële sterktes voor loopbaansucces

managing your careerEr is nogal wat onderzoek rond de karaktereigenschappen die succes in de loopbaan voorspellen. Onlangs verscheen een interessant werkje uit de Harvard Business School Press met de titel "Managing Your Career". Volgende drie eigenschappen kwamen eruit naar voor :

- Stel hoge eisen aan anderen, maar vooral aan jezelf. Kwaliteit vertaalt zich hier dan in hoge standaarden/criteria, snelheid en duidelijkheid rond de manier waarop je de verwachtingen wenst in te vullen of aan het invullen bent. De rode draad is een beetje het motto "If you don't ask, you don't get".

- Ontwikkel veerkracht en doorzettingsvermogen. Dit betekent dat als je project niet loopt zoals verwacht en je ontmoedigd wordt, je terug recht komt te staan en op een gefocuste manier verder werkt.

- Een 'can-do'-mentaliteit. Dit houdt meer in dan het tentoonspreiden van zelfvertrouwen. Het eerder een attitude waarbij je moeilijkheden verwacht en mogelijke oplossingen aanreikt. De meeste mensen hebben immers een 'hier-is-een-muur-waar-ik-niet-over-kan' attitude. Dit in praktijk brengen betekent ook dat je continu je eigen rol herdenkt en verbreedt.

14:32 Gepost door In-Flow in Succesprincipes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.