20-02-08

Werk jij aan rolverbreding ?

Iedereen heeft zijn/haar persoonlijke opvatting over de manier waarop hij/zij de eigen functie invult. Recent is er nogal wat onderzoek naar de effecten die verbonden zijn aan deze persoonlike opvattingen en de eraan verbonden activiteiten. Men noemt dit geheel van overtuigingen/activiteiten en effecten vaak 'rollen'. Je 'rolinvulling' kleurt de wijze waarop je in je loopbaan ontwikkelt. Je kunt gemakkelijk zes rollen onderscheiden, nl. deze van expert, inspirator, adviseur, bestuurder, realisator en presentator. Alle zes kunnen ze beschreven worden met een specifieke focus.

Bij een inspirator gaat het om het koppel emotie/verbeelding en waarden/idealen. Het koppel macht/invloed en strategische doelen drijft de bestuurder, terwijl de adviseur is te kenschetsen door begrip/identificeren en relaties/tevredenheid van de ander . De expert put vooral uit kennis/analyse voor oplossingen voor problemen. Een realisator heeft als bron acties/ervaring, die hij gebruikt om concrete resultaten te behalen. En de presentator tot slot gebruikt vorm/stijl als basis voor effecten/impact.

Je kunt de manier waarop je je eigen fuctie invult bekijken vanuit de diversiteit aan rollen die je invult. De meesten mensen starten in één rol, namelijk deze van expert of realisator. Als het goed meevalt dan verbreed je je. Indien je de dertig voorbij bent raad ik je aan om te kijken welke nevenrollen je hebt ontwikkeld. De verschillende rollen kun je doorgaans in één en dezelfde functie ontwikkelen. Afhankelijk van het accent dat je als bijvoorbeeld leraar legt, neem je een andere rol aan. Diegene die de praatpaal is voor leerlingen en collega's is vooral adviseur. Is hij gericht op overdracht van kennis door veel aandacht te besteden aan vorm en stijl, dan is hij presentator. Maar als hij voornamelijk idealen en waarden wil overdragen, is hij insirator. Wil hij vooral strategische doelen bereiken, dan zal het accent op de bestuurdersrol komen te liggen.

In principe is rolverbreding DE sleutel om met plezier te blijven werken. Dit betekent dat je jezelf de kans geeft om te experimenteren, uit te proberen. Het is de enige manier om je werkidentiteit verder te onwikkelen.

Hoe werk jij aan je eigen rolverbreding ?

 

13:58 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.