27-02-08

Beter nu

beter nu Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu – de plek waar het leven zich afspeelt. Met mindfulness gaat u op in de ervaring van het huidige moment. U leeft intenser.
In 'Beter nu' laat Rob Brandsma zien dat mindfulness een vaardigheid is die u kunt oefenen. Dat u, door bewust met uw aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. U neemt hierbij afstand van de spinsels in uw hoofd. U maakt keuzes, in plaats van automatisch te reageren. U kunt beter uw grenzen bewaken.
Hij beschrijft ook hoe het komt dat afdwalen uit het hier en nu zo gemakkelijk gaat, en hoe het voelt om in de greep van denken en doen te leven. Hij geeft hiervoor een alternatief, leven vanuit 'zijn', en biedt tips om uw leven anders te organiseren.

Auteur : Rob Brandsma, Beter nu. Breng mindfullness in je leven.

ISBN 978 90 5594 558 0, richtprijs : 16 Euro, Uitgever : www.scriptum.nl

18:23 Gepost door In-Flow in Hoe bouw ik energie op ? | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-08

Oordelen

loopbaanadvies "Het is moeilijker om een oordeel te vellen over uzelf dan over anderen. Maar als het lukt, dan heb je ware wijsheid gevonden." (Antoine Saint Exupéry - De kleine prins)

20:39 Gepost door In-Flow in Loopbaanwijsheden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-08

Hoe middelmatig 'handel' je ?

mediocrity

18:38 Gepost door In-Flow in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-08

Werk jij aan rolverbreding ?

Iedereen heeft zijn/haar persoonlijke opvatting over de manier waarop hij/zij de eigen functie invult. Recent is er nogal wat onderzoek naar de effecten die verbonden zijn aan deze persoonlike opvattingen en de eraan verbonden activiteiten. Men noemt dit geheel van overtuigingen/activiteiten en effecten vaak 'rollen'. Je 'rolinvulling' kleurt de wijze waarop je in je loopbaan ontwikkelt. Je kunt gemakkelijk zes rollen onderscheiden, nl. deze van expert, inspirator, adviseur, bestuurder, realisator en presentator. Alle zes kunnen ze beschreven worden met een specifieke focus.

Bij een inspirator gaat het om het koppel emotie/verbeelding en waarden/idealen. Het koppel macht/invloed en strategische doelen drijft de bestuurder, terwijl de adviseur is te kenschetsen door begrip/identificeren en relaties/tevredenheid van de ander . De expert put vooral uit kennis/analyse voor oplossingen voor problemen. Een realisator heeft als bron acties/ervaring, die hij gebruikt om concrete resultaten te behalen. En de presentator tot slot gebruikt vorm/stijl als basis voor effecten/impact.

Je kunt de manier waarop je je eigen fuctie invult bekijken vanuit de diversiteit aan rollen die je invult. De meesten mensen starten in één rol, namelijk deze van expert of realisator. Als het goed meevalt dan verbreed je je. Indien je de dertig voorbij bent raad ik je aan om te kijken welke nevenrollen je hebt ontwikkeld. De verschillende rollen kun je doorgaans in één en dezelfde functie ontwikkelen. Afhankelijk van het accent dat je als bijvoorbeeld leraar legt, neem je een andere rol aan. Diegene die de praatpaal is voor leerlingen en collega's is vooral adviseur. Is hij gericht op overdracht van kennis door veel aandacht te besteden aan vorm en stijl, dan is hij presentator. Maar als hij voornamelijk idealen en waarden wil overdragen, is hij insirator. Wil hij vooral strategische doelen bereiken, dan zal het accent op de bestuurdersrol komen te liggen.

In principe is rolverbreding DE sleutel om met plezier te blijven werken. Dit betekent dat je jezelf de kans geeft om te experimenteren, uit te proberen. Het is de enige manier om je werkidentiteit verder te onwikkelen.

Hoe werk jij aan je eigen rolverbreding ?

 

13:58 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-08

Welke kleine bijdrage tot verandering lever jij ?

change

13:43 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-08

Motivatie of "Moet ik dat nu doen ?"

"Most people aim at nothing in life and hit it with perfect accuracy". Deze uitspraak van Powell illustreert spijtig genoeg de situatie waar veel van mijn coachees inzitten. Motivatie heeft immers te maken met de wijze waarop je doelen stelt, initiatief neemt en op een zekere consistente manier jezelf managed. Over al deze aspecten hebben we het reeds gehad op deze blog. Toch krijg ik af en toe de vraag van coachees naar eenvoudige hulpmiddelen om zichzelf (gemotiveerd) op koers te houden. Gisteren werd mij in een discussie een eenvoudig hulpmiddel aangereikt. Het komt erop neer dat je je bij alles wat je doet vier keer enzelfde vraag stelt, namelijk "Moet ik dat nu doen ?".

De eerste keer dat je je de vraag stelt leg je de klemtoon op het woordje NU. "Moet ik dit NU doen?". Het is een vraag naar de prioritisering van je acties. Als je je doel voor ogen houdt, dan dien je je voortdurend de vraag te stellen of deze, dan wel een andere actie je op korte termijn dichter bij het bereiken van je doelstelling brengt. Zo kan het volgen van loopbaanbegeleiding je meer zelfkennis bijbrengen. De vraag is of meer zelfkennis je noodzakelijkerwijze zal helpen in het ondernemen? Misschien is het beter om op korte termijn wat gesprekken te voeren met mensen die een initiatief hebben proberen te realiseren en jezelf af te vragen of je jezelf dit ook ziet doen.

De tweede keer dat je je de vraag stelt leg je de klemtoon op DAT : "Moet ik DAT nu doen?".  De 'dat-vraag' richt je aandacht naar de effectiviteit van de actie, ten opzichte van mogelijke alternatieve scenario's/acties. Andere acties, waar je op dat moment misschien niet uitdrukkelijk bij stilgestaan hebt kunnen effectiever zijn. Indien je wenst te ondernemen dan zou het volgen van een programma bij Syntra hierrond, waarin je ingeleid wordt in de essentials van het ondernemen een effectievere actie kunnen zijn die je toelaat om met kennis van zaken jezelf te onderzoeken...

De derde keer leg je een klemtoon op het woordje IK : "Moet IK dat nu doen?" . Zijn er geen anderen die dit beter kunnen doen of aan wie je het zou kunnen delegeren ? Je zou in ons voorbeeldje kunnen gaan kijken waar je samenwerking met anderen kunt zoeken om (welk deel van) je plannen waar te maken.

De vierde vraag laat je toe om het woordje MOET voor jezelf te verhelderen : "MOET ik dat nu doen?". Wellicht is dit de belangrijkste vraag. Indien je het "moetens"-verhaal ronddraait, dan is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen wat van de actie je eigen keuze is, dan wel gesuggerreerd wordt door familie, vrienden, baas, collega's. Ik merk dat heel veel gevangen zitten in de 'moeten'-logica en er zo niet in slagen om hun eigen wensen op het voorplan te brengen. Het is nog altijd beter van het woordje 'moet' te vervangen in 'kan' of 'wil'...

Als er één ding is waar ik redelijk zeker van ben dan is het dat de vraag  "moet ik dat nu doen?" je motivatie niet alleen scherp houdt, maar je ook helpt om teleurstellingen nadien te voorkomen ...

14:35 Gepost door In-Flow in Zelfonderzoek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-08

Begrijpen

loopbaanadvies "Zoek eerst om het te begrijpen, vervolgens om begrepen te worden." (Steven Covey)

17:08 Gepost door In-Flow in Loopbaanwijsheden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-08

"Ik heb het altijd op deze manier gedaan ..."

wevealwaysdoneitthatway

09:26 Gepost door In-Flow in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-08

Maak tijd voor het onverwachte

managing your careerEén van de balangrijke boodschappen in het handige boekje "Manageing your Career" is dat je tijd moet maken voor het onverwachte. Het is zeker iets dat van toepassing is op mijn eigen loopbaan. Zo komen sommige ideeën en oplossingen voor workshops, voor begeleidingsinsteken en voor moeilijke managementproblemen vaak uit een hoek die op het eerste zicht niets te maken heeft met het gestelde probleem. Dit kan een televisieprogramma zijn, een artikel in een krant, een rss-feed van een nieuwe blogpost op een site die ik ooit wel interessant vond, van een onverwachte ontmoeting, van nieuwe mensen die ik leer kennen, van het bezig zijn met een totaal andere activiteit (in mijn geval het aquarelleren).

Ik heb geleerd dat als ik alleen tijd doorbreng met mensen die ik ken, als ik mijn agenda volplan zodanig dat niets onvoorziens kan gebeuren, ik de kracht van het zinvolle toeval uitsluit. Nochtans hoor ik in meer dan de helft van mijn begeleidingssessies dat mijn coachees een 'richting' vonden vanuit een totaal onverwachte hoek - en dit kan gaan van een babbel met een oude kennis die je terugziet op de parking van de supermarkt, een advies om in te gaan op en vakature waarop je normaal niet zou reageren, een onverwacht signaal van erkenning op het werk ... Het grote punt is dat je om deze signalen te merken, je jezelf ervoor open moet stellen ...

Speelt het zinvolle toevel ook mee in jou loopbaan ? Laat mij je verhaal weten !

16:27 Gepost door In-Flow in Succesprincipes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |