22-01-08

Solliciteren - vijf strategieën voor het vinden van werk

Er zijn vijf mogelijke strategieën voor het vinden van werk :

1. Via advertenties. Wist je dat een advertentie gemiddeld amper 32 seconden gelezen wordt alvorens men overgaat tot solliciteren ? Dit betekent vooral dat sollicitanten heel wat informatie over het hoofd zien alvorens ze reageren. Het loont de moeite van jezelf volgende vragen te stellen : past het bedrijf bij mij of pas ik bij het bedrijf ? kan ik de doelstellingen van de organisatie onderschrijven ? wat is de werkelijke behoefte van het bedrijf ? is de functie iets écht iets voor mij ? wat heeft het bedrijf mij te bieden ? is het bedrijf voor mij bereikbaar ?

2. De directe benadering - het telefonisch kontakt. Door direkt kontakt op te nemen met het bedrijf laat je natuurlijk je initiatief en zelfstandigheid zien. Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken of deze strategie bij je past. Ook hier kan je je best goed op voorbereiden, bijvoorbeeld door op voorhand beknopt neer te schrijven welke je sterke punten zijn en wat je voor het bedrijf kan betekenen, door een aantal kritische punten te voorzien (bv. wat antwoord je op 'sorry, we hebben geen tijd' (je mogelijk antwoord : op welk moment kan ik beter terugbellen) of 'we hebben geen vakatures' (je mogelijk antwoord : op welke termij denken jullie wél vakatures te hebben' ) of 'neen, dat kun je niet' (je mogelijk antwoord : mag ik weten waarom niet ?). Weet ook welke struktuur je in het gesprek wil steken, bv. juiste persoon identificeren, doel van je gesprek beknopt formuleren, afspraak maken, afsluiten).

3. Solliciteren via wervings- of selectieburelen. Heel veel bedrijven doen hier beroep op. Je hebt hier verschillende vormen, namelijk headhunting (hier gaat het voornamelijk om hogere functies in een bedrijf), advertising research (een intermediair zoekt via advertenties voor een werkgever), campus recruitment (dit richt zich vooral naar jongeren - maar het kan zinvol zijn na een eerste ervaring terug deel te nemen aan campus recrutering) en file search (dit is via een databank - hier wordt het belangrijk je cv zeer goed te verzorgen - zie vorige blog). Het is voor deze kanalen belangrijk dat je dezelfde zaken voor ogen houdt als bij de directe benadering.

4. Solliciteren via tijdelijk werk. Vooral deze strategie zit enorm in de lift. Bij deze strategie dien je zelf nog duidelijker aan te geven wat je écht zoekt. Indien je dit niet doet, stelt het interimkantoor niet altijd de functies voor die bij je passen.  Een aantal interimkantoren zullen ook testen afnemen en geven je een open feedback. Het voordeel van het solliciteren via tijdelijk werk is dat je in kontakt komt met verschillende werkgevers en een betere voeling krijgt met het soort omgeving waar je het liefst zou werken. Bovendien breidt je netwerk uit en via-via kun je vervolgens direct kontakt opnemen met nieuwe potentiële werkgevers.

5. Een eigen zaak oprichten. Ook hier bestaan verschillende formules, gaande van franchising, over een zelfstandige activiteit in bijberoep, over netwerkmarketing tot een starten van een heuse eigen zaak. Maar hierover in een volgende blog meer ...

09:27 Gepost door In-Flow in Succesvol solliciteren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-08

Hou uw cv uit de vuilnisbak !

stick-shift
Je hebt er alle belang bij dat je cv ernstig genomen wordt ! Niettemin belanden heel veel cv's in de vuilnisbak. Het kan nuttig zijn om volgend checklijstje even te overlopen alvorens je je professioneel levensloopdocumentje verstuurt.

1. Ontdek ik geen spellingsfouten of 'kromme' zinnen ?
2. Beschrijf ik de essentie bij iedere job ? Een rekruteerder heeft geen nood aan lange opsommingen van taken, maar zoekt in je cv het antwoord op de vragen "waar heeft de kandidaat het beter gedaan dan anderen ?" en "waar lag zijn/haar toegevoegde waarde ?".
3. Ontbreken er geen tijdsaanduidingen ? Geef duidelijk aan van wanneer tot wanneer je welke job hebt uitgeoefend. Vat bij de 'open' periodes in hoe je je tijd besteed hebt (bv. met zelfstudie). Geef je werkervaringen in omgekeerd chronologische volgorde weer.
4. Zijn je persoonlijke gegevens volledig ? Vermeld je naam, thuisadres, telefoonnummers (thuis, kantoor, gsm) en uw e-mail adres (liefst niet het e-werkadres) duidelijk zichtbaar bovenaan.
5. Is de opmaak verzorgd ? Gebruik niet teveel verschillende lettertypes en kleuren.
6. Beperk je cv tot maximaal 3 pagina's (2 is optimaal).
7. Verbind je persoonlijke ambitie met de rol waarvoor je solliciteert. Dit wil zeggen dat je toont dat je op zijn minst de vakaturebeschrijving gelezen hebt of je geïnformeerd over het bedrijf.
8. Geef essentiële informatie over de vorige werkgevers. Dit wil zeggen, specifieer het bedrijf waarvoor je gewerkt hebt én de sektor.
9. Vermijd attachments in alle mogelijke formaten ! Ook fot's, hyperlinks, illustraties maken voor de meeste beroepen geen verschil !
10. Structureer je cv. Een rekruteerder leest immers je cv niet, hij/zij scant het selectief op de elementen die voor hem/haar belangrijk zijn.
11. Vermijd teveel opsomming van 'ik deed dit'. Schrijf in telegramstijl en gebruik werkwoorden, zoals 'werkte, organiseerde, berikte, bemiddelde, ...'
12. Begraaf de belangrijke informatie niet. Achterhaal naar welke ervaring, vaardigheden en sterktes de rekruteerder op zoek is en schuif die naar voren in je cv.

Mocht jij nog een originele tip hebben, aarzel dan niet om deze per reply te delen op deze blog !

(gebaseerd op een artikel verschenen in BIZZ, januari 2008 en www.resumedoctor.com )

14:16 Gepost door In-Flow in Succesvol solliciteren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-08

Je aanpak tijdens het sollicitatiegesprek

stick-shift Er zijn een aantal vuistregels die je kunt volgen om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren.

1. Blijf je verwezenlijkingen voor ogen houden. Praat niet in termen van wat je allemaal gedaan hebt, maar wel in termen van de meerwaarde die je gerealiseerd hebt in je laatste job(s). Vaak zie ik ook dat solliciatiebrieven vaak nodeloze opsommingen bevatten van allerlei taken die een vorige functie inhield. Een toekomstige werkgever is echter veel meer geïnteresseerd in datgene waar je voor je vorige werkgever een verschil hebt uitgemaakt. In het Engels noemt men zo'n werkwijze een 'forward-looking' aanpak. Je gaat namelijk een beeld schetsen naar de toekomstige werkgever rond hetgeen hij/zij aan jou zal hebben.

2. Veronderstel niets. Stel vragen als er onduidelikheden zijn in de functieomschrijving, de rapporteringslijnen, de vrijheid in de invulling van je rol, de sterktes/zwaktes van de collega's (en waar je aanvullend bent), je specifieke verantwoordelijkheden. Ik heb vroeger (ooit ben ik in een vorig leven een tijd selectieverantwoordelijke geweest) gemerkt dat 80 % van de kandidaten weinig vragen durfden stellen en het sollicitatiegesprek verlieten met nog heel wat onduidelijkheden. Hierdoor maak je niet alleen een zwakke indruk (je komt namelijk minder geïnteresseerd over), maar je verifieerd vooral je beeld van de functie niet (en dit kan je later heel zuur opbreken !). het kan helpen om voor jezelf een checklijstje te maken van de punten die je écht te weten wil komen met de corresponderende vragen.

3. Omring jezelf met mensen die je kunnen ondersteunen en je voorzien van achtergrondinformatie rond (trends in) de sektor, stand-by kunnen zijn om je twijfels te beluisteren, als referentie kunnen optreden, een kritische noot plaatsen bij je cv (en tot een positieve herformulering kunnen komen van je ervaring). Door het praten over je cv met mensen die je vertrouwd maak je het jezelf gemakkelijk om ook vlotter bij een écht sollicitatiegesprek in dialoog te gaan.

4. Formuleer voor jezelf wat je écht wil. Sommmigen schrijven wat ze willen voor zichzelf uit. Anderen gebruiken hun 'coach' om hem/haar kritisch te laten reageren op hun droom. Dit alles draagt bij tot het realistischer formuleren van je ambitie en draagt allees maar bij tot de kwaliteit van je sollicitatiegesprek.

 Uiteraard is bovenstaand lijstje niet exhaustief. Reageer gerust met jou 'droomtip' om tot een succesvol sollicitatiegesprek te komen.

15:11 Gepost door In-Flow in Succesvol solliciteren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-07

Nood aan voorbeelden van sollicitatiebrieven ?

binoculars[1] Ik ontving recent een mailtje met de vraag of ik ook niet iets rond het veranderen van werk, intern/extern solliciteren kon schrijven. Wel, laat ik beginnen met een bijzonder interessante link naar de site Jobtrack waar je (welliswaar in het Engels) wel wat voorbeelden vind van allerlei sollicitatiebrieven. Daarnaast kom je ook nog op een vragenlijst die je helpt je competenties in kaart te brengen. Diegenen onder jullie die nog interessante links kennen, kunnen deze gerust kwijt in een reactie op dit berichtje !

11:55 Gepost door In-Flow in Succesvol solliciteren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |